Hymer Klub Danmark Logo
MenuOM HYMER KLUB DANMARKKOMMENDE ARRANGEMENTERKØB OG SALGTIDLIGERE ARRANGEMENTERTUR- BERETNINGERMEDLEMMERNES SIDE


BLIV MEDLEM
af
Hymer Klub Danmark

Nyt fra forum:
Kontingent fo... (4 svar)
Tilmelding mu... (0 svar)
Glædelig jul og (3 svar)
Medlemskort (9 svar)
Betaling til ... (2 svar)
Dråby Træf. T... (0 svar)
Lars Lilholt (0 svar)
Polen 2020 (0 svar)
Udmelding (1 svar)
Lufttelte 365... (3 svar)

Hymer merchandises:

Merchandises

Merchandises

Hymer forhandlere:

Hymer forhandlere

Forhandlerliste

OPFORDRING

Sommeren 2007. Hymerklubben havde i år arrangeret en tur til Berchtesgaden i Sydtyskland.
Turen er arrangeret af Leo og Dorte, der som vanligt har lagt megen arbejde og sjæl i turen

Den 4. juli startede ferien med en 60.000 km servicebesøg i Flensburg. torsdag d. 5. juli godt middag kørte vi afsted sydover. Efter en kort tid på motorvejen, blev vi overhalet af 2 vogne med Hymer på krogen. Finn og Helen, Ulla og Hans havde fået udnyttet deres Tempo 100, så godt og vel kunne der måske tilføjes.
Når vi fulgte efter får at høre om planer og følgeskab, hvilket førte til 1½ dag i godt selskab, og hurtigere fremkost til målet end planlagt.

Fredag aften ved ca. kl. 19 ankommer vi til Camping Mühlleiten. På det tidspunkt var der allerede kommet nogle stykker til området. Så efter opstilling og hilse på blev der sent aftensmad, men dagen efter kunne der slappes godt og grundigt af.

Lørdag blev en afslapningsdag, med indkøb og få set sig lidt omkring i området. Leo havde bl. a. fortalt han glædede sig til at vise parkeringsområdet kun for kvinder.

I løbet af lørdag og søndag kom alle deltagere så frem til området. Hans, Ulla, Finn, Helen, Birgit og jeg valget søndag formiddag at tage med tovbanen op til toppen af Jenna ( 1802 m ). Vejret var om formiddagen fstorslået, med blå himmel og strålende sol. En herlig oplevelse.

Mandag formiddag kørte vi alle ud til saltminen i Berchtesgaden. Den historiske saltmine har været i brug siden 1517. Da Berchtesgaden stadig var fyrstedømme, måtte kun udvalgte besigtige saltminen. I dag er denne vidunderverden åben for besøgende, og årligt er der ca. 400.000 besøgende, der gerne vil vide mere om udvinding af det hvide guld i gamle dage og nu. Rundturene til de underjordiske seværdigheder forestås af de kompetente mineguides, der nok skal slukke den besøgendes tørst efter viden. Der er dog også mulighed for at få sin eventyrlyst styret. Iklædt traditionelt minearbejdertøj kører man langt ind i bjerget med en grubebane. Ruten går via lange slisker, gennem mørke minegange, forbi en glimtende saltgrotte og hen til en hemmelighedsfuldt lysende sø. Overfarten over den lydløst løbende flod illumineret af et mystisk lys- og lydshow hører til et af den 1-time lange turs højdepunkter.

Tirsdag blev pået fællesmøde besluttet at en Off dag grundet den megen regn der faldt. Dagens program med sejlads på Köningssee blev udsat til fredag, og besøget på Kehlstein blev udsat til lørdag fordi vejret ville slå meget om i løbet af et par dage.

Besøger på Dokumentationscenteret på Obersaltzberg var utrolig interessant med både film billeder og anden mængde af information hvor der kunne læses om grusomhederne før og under 2. verdenskrig.
Leo førte os gennem skoven, men det var her at regne overtog styringen af selve arrangenmentet. Leo tog op lødag for interesserede og gennemførte historierne.

Man tager ikke så tæt til Salzburg uden at aflægge den et besøg. Også her var det gennemført med en bus der hentede det samlede selskab. Chaufføren var samtidig en god guide der fortalte om byer og landskaber på vejen til og fra Salzburg. Der var afsat fornuftig god tid til at der kunne ses og handles hvad der var behov for, og det ikke var muligt at leve foruden, og samtidig få lidt at spise og drikke inden bussen afhentede os kl 16.
Torsdag aften var afsat til en festaften, der var arrangeret på en restaurant helt ned til Köningssee.

Fredag blev en af de store oplevelsesdage, med sejlads på Köningssee, en perfekt dag til formålet. Søen ligger 602 meter over havet mellem bjergene Watsmann, Jenner og Gotsenalm og dækker et areal på 5,2 km2. hyggeligt personale, der viser hvor det er muligt med et ekko. Så skibet blev lagt stille medens der blev spillet på trompet. Turen endte ude ved Obersee, et særdeles smukt og fremfyldt sted.
Aftenen blev afsluttet med en god gang fællesspisning.

Lørdagen var blevet lagt ind som ekstra dag, hvor Kehlstein skulle bestiges. Med busser blev vi transporteret de sidste 6,5 km op til parkeringspladsen. Vi kunne nu gå 124 m ind gennem tunnelen til guldelevatoren og med 3 m/ sek transporteres vi op midt i Hitlers Tehus på toppen af Kehlstein.

Langt de fleste deltagere i turen, afsluttede denne del af deres ferie lørdag eller søndag, og vi havde beslutte at blive nogle ekstra dage bl. a. for at vandre lidt ved Köningssee Mahlerwinkel, og helst bestemt var det en malervinkel.

Mandag besøgte vi Almbachklam, en kløft som før hen i tiden bl. blev brugt til at tranporttere brænde og tømmer ned fra større højde. En behagelig og dejlig tur i den stærke varme.

Tirsdag drog via landevejene nordover via Passau til Regensburg, hvor der ca 3.2 km fra centrum fandtes en campingplads lige ned til floden. Byen er en gammel by som fortjener at få et besøg få et senere tidspunkt.

Onsdag kørte vi til sydøst for Hamborg til en lille by Stove, hvor der var campingplads helt ned til Elben. Herfra fik jeg et par skønne aftenfotos.

Vi kørte torsdag til Kiel, hvor vi fradag fik besøg af Sebastian, som havde sikret sig fornuftige transportmulighed med Lasse og Tove.

Ferien blev afsluttet med Dieter og Ingrid, hvor vi var inviteret til 70 års fødselsdag. Det blev en hyggelig dag, med harmonikamusik i løbet af dagen og endnu mere om aftenen.

Svendborg d. 24. juli 2007

Henning Jensen

BELGIEN
DANMARK
FRANKRIG
GRÆKENLAND
ITALIEN
NORGE
RUNDREJSER
SCHWEIZ
STORBRITANIEN
SVERIGE
TJEKKIET
TYSKLAND
UNGARN
ØSTRIG
Print siden ud
13628234 besøgende siden 21-01-2009
-- En campingklub for glade campister --